Loading page...

test

Google Adwords automatiseren

Als u veel Adwords campagnes heeft lopen, is het steeds lastiger deze bij goed bij te houden. Ook als u een webwinkel heeft met een groot productaanbod is dit lastig zo niet onhaalbaar. U kunt dan overwegen uw campagnes te automatiseren. SiteGurus kan dit voor u doen. Met speciale webbased software maken we een koppeling tussen uw webshop en Google Adwords. Deze software maakt het vervolgens mogelijk om bijvoorbeeld op basis van de productinformatie op uw website automatisch advertenties voor Google Adwords te genereren. Dit bespaart u een hoop tijd en geld.
 

Waarom Google Adwords automatiseren?

  • U heeft te weinig tijd om uw campagnes goed bij te werken en up-to-date te houden.
  • U bent op zoek naar een manier om uw advertentieteksten dynamisch te maken en te automatiseren.
  • U wilt de inzet van Adwords naar het volgende niveau tillen.
  • U wilt besparen op de beheerkosten van Google Adwords.
  • U wilt de concurrentie voorblijven.

 

Hoe kunt u Adwords automatiseren?

Het is mogelijk om Adwords te automatiseren door gebruik te maken van slimme tools. Via ‘automated price rules’ biedt Google zelf de mogelijkheid om basale instelling te automatiseren. Voor veel klanten is dit echter veel te beperkt. SiteGurus biedt, als reseller van ADchieve, hiervoor een zeer flexibele en professionele oplossing aan. Via onze webbased software is uw Google Adwords account in vergaande mate te automatiseren.

 

Hoe werkt het in de praktijk?

Uw website levert een productfeed aan. Bijvoorbeeld een xml bestand. Deze feed wordt automatisch ingelezen door de software waarna de data uit de feed daarin beschikbaar wordt. Dit kunnen bijvoorbeeld alle producten uit uw webshop zijn met de daarbij behorende kenmerken zoals categorie, productnummer, productfoto en prijs. 
 
Vervolgens kan de software zelf, na het juist instellen ervan, Adwords campagnes, advertentiegroepen, zoekwoorden en advertenties genereren en live zetten. Dit gebeurt via een of meerdere macro's die u hiervoor inricht. Uiteraard heeft u zelf altijd de mogelijkheid om handmatig aanpassingen te verrichten. Dit proces is volledig geautomatiseerd en kan bijvoorbeeld een elke dag geüpdate worden.

 

Voordelen webbased software

Met onze software kunt u een aantal zeer handige en conversieverhogende trics toe passen.
Zo kan de actuele productprijs een dynamisch onderdeel van uw advertenties zijn. Indien de prijs op de site wijzigt, verandert automatisch de prijs in uw advertenties. Iets wat u normaal niet voor honderden of duizenden producten zelf zou kunnen doen.
Een andere mogelijk is advertenties van producten die tijdelijk niet leverbaar zijn automatisch te pauzeren. Zo betaalt u niet voor clicks die mogelijk niets opleveren. Dit zijn slechts enkele voorbeelden. Er zijn nog veel meer instellingen mogelijk die ervoor zorgen dat uw budget zo effectief mogelijk wordt ingezet. 
 
Dit zijn slechts enkele voorbeelden. Er zijn nog veel meer instellingen mogelijk die ervoor zorgen dat uw budget zo effectief mogelijk wordt ingezet.