Loading page...

test

Is uw Magento webwinkel (nog) veilig?

Is uw Magento webwinkel (nog) veilig?

Magento is tegenwoordig immens populair. Hoewel dat voor webbureaus zoals wij erg prettig is heeft het ook een  groot nadeel. Hoe meer e-tailers gebruik maken van een Open Source pakket als Magento, hoe interessanter het wordt voor hackers om er een slaatje uit te slaan. Een vraag die we dan ook vaak krijgen van klanten is 'is mijn Magento webwinkel nog veilig?'.

 

Magento veiligheidslekken en Magento patches

Shopeigenaren die een wat oudere Magento webwinkel hebben zijn de afgelopen maanden veelvuldig op de hoogte gebracht van veiligheidsissues in Magento. Gelukkig wordt er door Magento kordaat op gehandeld en is er binnen no-time een security patch beschikbaar. Daarvan zijn sommige makkelijk en andere helaas wat moeilijker te installeren. Daarnaast zitten er binnen Magento wat punten die goed geconfigureerd moeten worden om de webwinkel veilig te maken. Al bij al best een kluif om een goed overzicht van te krijgen en om ermee aan de slag te geven.

 

Makkelijke Magento veiligheidsscan

In navolging op het bovenstaande zijn we dan ook blij verrast dat onze hostingspartner Byte met een handige Magento veiligheidsscan is gekomen.
Door simpelweg uw webshop url in te voeren krijgt u direct een overzicht van de status van uw webshop en mogelijke veiligheidsissues. Super handig!
De lijst wordt continu uitgebreid met extra checks. U kunt hem dus blijven gebruiken.

De scan checkt uw Magento webwinkel onder andere uw Magento versie, welke security patches zijn wel/niet geïnstalleerd, zijn er onveilige directories en nog een aantal punten. 

 

Uw Magento webshop direct scannen? Dat kan hier:

Magento veiligheidsscan

 

Mijn Magento webwinkel is niet veilig, wat nu?

Afhankelijk van het veiligheidsrisico moet of kunt u er wat aan laten doen. Bij een 'moetje', zoals security patches, is het verstandig om (snel) een webbureau in te schakelen aangezien het installeren van een patch vergaande gevolgen voor de werken van uw webshop en geïnstalleerde extensies kan hebben. Als uw webshop eenmaal 'gekraakt' is, is het vaak een hele klus om alles weer goed te herstellen (als dat al voor 100% mogelijk is).

Mocht uw shop veiligheidslekken hebben, of twijfelt u over het risico van bepaalde geïdentificeerde issues, neem dan even contact met ons op. We kunnen u snel meer duidelijkheid verschaffen.

Reactie toevoegen