Loading page...

test

Handige gratis linkbuilding tools

Handige gratis linkbuilding tools

Linkbuilding (het verwerven van inkomende links) blijft een belangrijke bezigheid voor SEO. Kwalitatief sterke inkomende links met de juiste anchor (de 'naam' van de link op de pagina die naar uw pagina verwijst) leveren veel punten op en zorgen voor een hogere ranking in de zoekmachines. Hoewel zelfs voor de experts niet geheel duidelijk is wat de exacte weging is en hoe links meetelllen in Google's algoritme zijn velen het er wel over eens dat de juiste inbound links waardevol zijn.
 
Waarschijnlijk wist u dit al.
Maar hoe kunt u dit zo handig mogelijk doen?
 
Linkbuilding kan op verschillende manieren. Denk aan guestblogging, posten in fora, zorgen voor linkbare waardevolle content op uw eigen site en andere tijdrovende zaken. Op een later moment, in een andere blogpost kom ik hier op terug. Los van deze zaken is er (uiteraard) nog een andere manier; spieken bij de buren en het vervolgens net even iets beter doen.
 

Inspiratie

Wat u ook beloofd wordt door online partijen, linkbuilding blijft vooral handwerk. Maar waar te beginnen?
Een veel gebruikte manier blijft 'inspiratie opdoen' bij de buren. 

Stel u heeft een website over chileense wijn. En u wilt beter vindbaar worden. 
Dan is het raadzaam om eens te peilen wat uw directe concurrenten voor inkomende links hebben op de zoekwoordcombinatie 'chileense wijn' in Google.
Met de juiste, vaak gratis, tools heeft u snel een overzicht van de links van uw concurrent. Met deze informatie kunt u vervolgens aan de slag; probeer op hoog gerankede sites ook links te verwerven of kijk welke andere sites blijkbaar interesse in chileense wijn hebben en benader ze. Misschien bieden ze de mogelijkheid voor u om een artikel te schrijven met een kostbare link naar uw eigen website.
 

Handige tools

Dat spieken kan een tijdrovende klus zijn. Gelukkig zijn er voldoende gratis linkbuilding tools die u kunt gebruiken om het uzelf een stuk makkelijk te maken.

 

 • Linkdiagnosis - webbased + gratis
  Snel een kijkje bij de buren? Met deze site is het geen enkel probleem. Uiteraard is de gratis variant een soort lite versie maar de informatie is behoorlijk uitgebreid.
 • Traffic Travis - software +  gratis
  Een handig programmaatje (wel even registreren) waarmee u een pagina van een andere website redelijk volledig scant. Het rapport bevat niet alleen informatie over links maar ook over keywords, SEO verbeterpunten en rank. 
 • SEOMoz toolbar - toolbar + gratis
  Werkt als extra toolbar in Firefox en Chrome. De mogelijkheden en rapporten zijn behoorlijk uitgebreid. Check de video op hun site om een goed idee te krijgen.
 • Open Site Explorer - webbased + gratis
  Vergelijkbaar met linkdiagnosis. Vormt een onderdeel van SEOMoz en is geintegreerd de Mozbar (maar dus ook apart te gebruiken).

Reactie toevoegen