Loading page...

test

Magento 2.0 is beschikbaar

Magento 2.0 is beschikbaar

Het heeft even geduurd maar de eerste echte release van Magento 2.0 heeft dan toch deze week plaatsgevonden. Uiteindelijk nog sneller dan verwacht.
Deze nieuwe versie verschilt behoorlijk ten opzichte van de 1.0 versies. Zo is het systeem wat lichten en sneller geworden, ziet de backend er anders uit en is het mogelijk om makkelijker een betere omnichannel opzet voor elkaar te krijgen. Handige aanpassingen dus, zeker als u interesse heeft, of al beschikt over, een Magento webwinkel.

Een overzicht van de belangrijkste aanpassingen:

 • Frontend: Magento 2.0 is fully responsive. Het basistemplate Lumia is daarmee geschikt voor desktop, tablet en smartphones. Tijdens het herschrijven van het systeem is er in de opzet rekening gehouden met het responsive zijn van de frontend. Dat betekent ook een stuk snelheidswinst ten opzichte van eerdere versies.
   
 • Backend: die ziet er echt een stuk anders uit. Veel overzichtelijker en meer van deze tijd. Er zijn veel mogelijkheden bijgekomen maar de beheerder die al gewend is aan Magento zal de weg niet snel kwijt raken. Zie de backend demo hieronder om alvast een kijkje te nemen.
   
 • Database: deze is ook behoorlijk aangepast. Zo is het mogelijk om een aparte database op te zetten voor ordermanagement en checkout. Dit komt de laadsnelheid van de categorie- en productpagina's zeer ten goede. 
   
 • Snelheid: dit was altijd een probleem bij Magento 1.x en dus ook een aandachtspunt voor de doorontwikkeling van dit platform. De code van het systeem is beter vormgegeven en hierdoor lichter. Dit zou de basisperformance ten goede moeten komen. Daarnaast is er in de gratis CE versie van dit pakket full page caching toegevoegd. Dit zorgt ook voor veel snelheidswinst. Ook zaken zoals de ondersteuning van PHP 5.5, standaard less CSS preprocessor en JQuery zorgen voor een snellere webshop.
   
 • Veiligheid: die is ook verbeterd, dankzij de nieuwe ‘pub’ map. De root van Magento is alleen nog maar via deze ‘pub’ map bereikbaar, niet meer via http requests. Hierdoor is de code makkelijker en sneller te beveiligen tegen gevaren van buitenaf.
   
 • Checkout: de standaard onepagecheckout is ook aangepast. Er wordt op voorhand niet meer gevraagd of je als gast of geregistreerde gebruiker wilt afrekenen. Dit vindt pas plaats later in het proces waardoor de checkout sneller lijkt te verlopen. Daarnaast zijn er nog wat handigheden toegevoegd zoals automatische herkenning van het creditcardtype op basis van het nummer. 

 

Haken en ogen

Het is wel belangrijk om te realiseren dat dit pas een eerste echte release van dit nieuwe cms is. Vaak betekent dit dat de komende weken zo niet maanden er nog veel bug naar boven zullen komen die moeten worden opgelost. Vaak resulteert dit een veel updates van het systeem. Daarnaast is het zo dat veel templates en exentensies nog helemaal niet geschikt zijn voor Magento 2.0 (op dit moment). Pas over een paar weken zullen de meeste extensiebouwers  'bij zijn' met hun producten. In dat licht raden we voor nu aan om nog even te wachten met de installatie van dit nieuwe platform.

 

Magento 2.0 demo

Bent u benieuwd hoe de nieuwe voor- en achterkant? Een wilt u alast een demo zien? Kijk dan snel hieronder. Venustheme heeft een vrij toegankelijke demo-omgeving van Magento 2.0. Op die manier krijgt u een perfecte indruk van het nieuwe systeem. Niet alleen handig voor nieuwe gebruikers maar ook voor ondernemers met een bestaande Magento 1.0 shop.

 

Hulp bij het omzetten van Magento 1.x naar Magento 2.0

Heeft u al een Magento 1.x shop en bent u enthousiast over Magento 2.0? Dan kunt u ervoor kiezen om uw shop te laten upgraden. Helaas is dat niet in een uurtje gedaan. Er zijn behoorlijk wat technische wijzigingen aangebracht met als gevolg dat hier goed naar gekeken moet worden. Daarnaast zullen ook de door u gebruikte extensies moeten worden gecheck op compatibiliteit om vervolgens opnieuw geïnstalleerd of zelfs vervangen te worden. Er is wel een migration tool ontwikkeld maar custom ontwikkelingen in uw shop worden daar niet door meegenomen. Maar niets is onmogelijk en we helpen u daar uiteraard graag bij. Neem even contact met ons op als u interesse heeft.

Reactie toevoegen